Me'a ipu tioata po'o mea'ai u'amea e le'i su'iina?

I le olaga faʻaonaponei, o ipu tioata tioata e sili atu ona lauiloa i tupulaga talavou.O le pito i fafo o ipu laulau tioata o se meaʻai gaosia, lea e faʻaalia i le mama ma le tumama ma e leai ni mea oona.Maaa maualuga ma mautu mea kemikolo.O iinei o le a matou faʻaalia faʻapuupuu le lelei ma le le lelei o ipu tioata tioata ma le faʻatusatusaina o le saogalemu o le laulau uamea e le faʻapipiʻiina.

1

O le lelei o ipu laulau tioata o le mea tioata lava ia e sau mai mea masani, pe a maeʻa le maualuga o le vevela i le gaosiga o le gaosiga, o mea leaga ua faʻafefeteina, ma o lona saogalemu e maualuga tele, ma a maeʻa le maualuga o le vevela o le tioata, lelei le faʻaleleia o le vevela, o lea e sili atu le talafeagai ipu laulau tioata mo le ogaumu microwave kuka.E i ai se auala mo se talavou faʻaonaponei e faʻafefe ai aano o manu i se sosi pe faʻafefe le ivi ivi i se sosi ona tuʻu lea i totonu o se ogaumu ma tuʻu i totonu o le microwave mo se kuka lelei, iinei, e mafai ona e kukaina ma le saogalemu ma. vave.O le faʻaaogaina o tioata e mama, vave ma mama meaʻai.O le le lelei o ipu laulau tioata e faigofie ona malepe, pe a le faigofie le faʻaaogaina e mafua ai mea pāpā, ipu tioata tioata mama soifua maloloina, e le o iai ni mea oona, ae o ipu tioata mo se taimi umi e leʻi mama o le a faʻatupuina foi ona o le tioata umi umi. e ala i le vai, o le vailaʻau vailaʻau i totonu o le tioata e fausia ai le sodium acid ma le carbon dioxide i le ea tali e maua ai tioata paʻepaʻe acids, lea e afaina ai le soifua maloloina o tagata.E mafai la ona e fa'amama ipu tioata i se vaila'au alkaline a'o le'i fa'aaogaina.

2

I aso nei, o le tele o tagata faʻatau e fiafia tele i meaʻai umukuka ma ipu laulau.Ona o le lelei o le faʻatinoina o le uʻamea, le faʻafefeteina o le pala nai lo isi uʻamea, ma faia i mea matagofie ma umi, o loʻo faʻaaogaina le tele o mea e gaosia ai mea umukuka.Ae ui i lea, o le uʻamea uʻamea e faia i le uʻamea chromium uʻamea ma faʻafefiloi ma nisi elemene elemene, pe a faʻaogaina le talafeagai, o elemene uʻamea o le a faʻaputu malie i totonu o le tino o le tagata, pe a oʻo i se tapulaʻa patino, o le a afaina ai le soifua maloloina o tagata.O iinei, e faamanatu atu e le au atamamai i le tele o tagata faʻatau, o le faʻaogaina o meaʻai umukuka uʻamea, laulau laulau e tatau ona gauai atu i mea nei e fa.

3

O le tasi e le o se taimi umi e tuʻu ai le masima, soya soya, sou vevela, aua o nei meaʻai o loʻo i ai le tele o electrolytes, pe a umi se taimi e tuʻu ai, o le uamea stainless o le a pei o isi uʻamea, ma le faʻaogaina o le electrochemical i nei electrolytes, ina ia faʻaleagaina uʻamea. elemene timuga.

Lona lua, aua ne'i fa'aogaina ni vaila'au fa'ama'i malosi po'o vaila'au fa'ama'i fa'ama'i e pei o le pa'u pa'u, pa'u pa'u, fa'ameamea u'amea u'amea e fufulu ai le sodium hypochlorite.Talu ai ona o nei mea e electrolytes, o le ai ai se faʻamaʻi faʻamaʻi ma uʻamea uʻamea, e mafua ai mea leaga i le tino o le tagata.

4

Tolu, e le mafai ona fa'aogaina ipu u'amea e fa'aleagaina ai vaila'au fa'aSaina.Talu ai o vailaʻau faʻaSaina masani o loʻo i ai le tele o alkaloids, organic acids ma isi vaega, aemaise lava i lalo o tulaga faʻavevela, e faigata ona aloese mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma i latou, ma faʻaleagaina le vailaʻau, ma e oʻo lava ina maua ai nisi o mea oona.

Lona fa, aua le tuʻuina meaʻai malosi malosi (e pei o meleni, fualaau aina, fualaau faisua, soya, pateta) mo se taimi umi, e puipuia ai le chromium, nickel, ma isi elemene uʻamea.

5

Na pau lava lena mo le lauiloa i aso nei, o le a ou toe feiloaʻi.


Taimi meli: Apr-04-2023
whatsapp